sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ihmettelen, siis olen

Joskus en vain lakkaa ihmettelemästä.

Miten kolmesta pienestä ihmisestä voi lähteä niin paljon ääntä. Miten sekuntia aiemmin sopuisasti sujuneesta leikistä saa silmänräpäyksessä aikaan ilmiriidan. Miten housunpolvet saa parissa päivässä rikki. Miten ylipäätään kaiken sellaisenkin saa rikki, jonka en ole koskaan, ikinä, nähnyt olevan rikki. Miten viidessä minuutissa saa levitettyä tavaroita noin seitsemään huoneeseen. Miten suuren kynäpurkin ja piirustuspaperikasan kantaminen keittiön lattialle on helppo homma, mutta niiden palauttaminen paikalleen lähes mahdoton. Miten siitä voi riidellä joka päivä, kuka menee ensin pesulle, jos siis ei ole riidellyt siitä, kuka menee sinne viimeiseksi.

Kun mä mielestäni juuri imuroin, muistaakseni. Ja kun epäilen, ettei kuuloni luultavasti palaudu koskaan ennalleen, koska aivan korvani juuressa on huudettu niin moneen kertaan. Että siivoamisesta nähtäväksi jäävä hyöty on pienen, ohikiitävän hetken mittainen ja sisältä siisti auto on pelkkä pumpulinpehmeä päiväuni. 

Miten eilen herkkuna maistunut ruoka on seuraavana päivänä täysin ei-ei. Miten on mahdollista, että kun laittaa kouluun kumpparit ja toiset mukaan varalle, ei kotiin lähdettäessä ole yksiäkään sisältä(kään) kuivia kenkiä paluumatkaa varten. Miten hirvittävän määrän kenkiä joutuu ostamaan kolmen kasvuikäisen lapsen tarpeeseen paikassa, jossa vuodenaikoja on vieläpä neljän sijasta viisi*.

Positiivisestikin ihmettelen.
5-vuotias tyttäreni maalaa taitavasti.

Mutta paljon ymmärränkin, ja olen saanut oppia ymmärtämään näiden reilun kahdeksan vuoden aikana, jotka olen jo saanut olla äiti. Välillä ihmettelen, miten ihmeessä näistä saa kasvatettua sellaisia aikuisia, jotka pärjäävät maailmalla ja osaavat tehdä itselleen suotuisia valintoja. Mutta selviäähän siitä hommasta niin moni muukin, miksen minäkin sitten.

Niin, ja yhden asian ymmärrän vieläpä hyvin. Sen nimittäin, miksi siinä yhdessä sadussa äitikarhun puuro oli kylmää...

* Vermontissa puhutaan ns. viidennestä vuodenajasta. Se on talven ja kevään väliin sijoittuva mud season :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti