Jutun juoni

Tämä blogi - hetkiä elämästä, pieni pala Ameriikasta - on yhden ihmisen toteutunut unelma. Muutimme Yhdysvaltoihin kesällä 2012, joka antoi sysäyksen blogin aloittamiselle, ja kirjoitustyö alkoi kevättalvella 2013.

Blogi kertoo ulkosuomalaisen elämästä pienessä Vermontin osavaltiossa Yhdysvaltojen koilliskulmilla. Se voi sisältää ihmettelyä siitä, kuinka suomalainen voi ulkosuomalainen ollakaan, ja sittenkään aina ei. Kuinka introvertiksi itseään kutsuva suomalainen integroituu amerikkalaiseen elämänmenoon. Lapsiperhearjen maukkaimpia paloja, iloisessa sekamelskassa niiden arkisten kanssa, jotka puultakin maistuvat, sekä siitä, kuinka kotiäiti huomaakin tämän tästä oppivansa jälkikasvultaan, kun yrittää opettaa heitä elämään siivosti. Tarinoita koulumaailmasta pienessä amerikkalaisessa yksityiskoulussa, ja haasteita sekä hyötyjä, joita lasten kaksikielisyys saa aikaan.

Se on joskus pienimuotoista matkailumainontaa Uuden Englannin alueelle, päivämatkoja, joilla etsitään lähiseutuhelmiä. Kerran vuodessa lennähtämistä etelämmäksi auringonpaisteen kutsumana, sekä vuosittain omien juurien tarkastelua kotoisessa Suomenmaassa.

Se voi viedä hetkiin, jotka elämässä ovat jättäneet vahvoja muistoja. Kuinka ennalta arvaamatta tullaankin keskosvanhemmiksi ja sen jälkeen yhtä yllättäen kaksosten vanhemmiksi. Perhe-elämää, jossa vipinää ja viuhtomista riittää, mutta jossa hitsaudutaan yhteen ulkosuomalaisena perheenä, kaukana sukulaisista. Arkista suoriutumista, kun mies työmatkailee ja kotiäiti löytää itsestään arjen pyörittäjän lisäksi putkimies- tai talonmies(naisen).

Lisämausteena blogi sisältää runoja, joita syntyy toisinaan, kun tunne on sopiva. Kun hetki on pysähdyttävä, tai arki kaipaa vastapainoksi kauniita sanoja.

Tervetuloa mukaan matkalle. Kiitos sinulle, joka jo seuraat sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti