keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Rouva talonmies täällä, päivää

Harjan varresta, hyvää iltaa! Siitä on tullut talvikautena uusi paras ystäväni, sillä siihen saa näillä keleillä tarttua ihan tämän tästä. Viime päivinä olen lapioinut ja harjannut lunta niin eturappusilta kuin autotallin ovien edestä, puhumattakaan siitä määrästä, minkä olen harjannut lumisohjosuolamössönä auton helmoista, autotallista sekä autotallin oven suusta, jonne kaikki vesi näyttää itsepintaisesti kertyvän, vaikka sitä miten itsepintaisesti yrittäisi muualle ohjata. 

Joten meillä ei tuoksu kotiäidin leipoma pulla. Meillä leviää ympäri eteistä sohjomössökuorrutuksen saaneita kenkiä sekä kastuneita lapasia. Ja vaikka voinkin onnellisesti todeta, että mieheni hoitaa täysipainoisesti kaikki lapio-/harjaushommat kotona ollessaan, niitä osuu melko monta myös rouvan arkirutiiniin, sillä mies on pitkien työpäivien lisäksi keskimäärin 3 pv työreissuilla joka viikko.

En väitä ymmärtäväni rakennustekniikasta juuri tuon taivaallista, mutta se, että autotallissa ei ole lattiakaivoa tai edes kaatoa oikeaan suuntaan, jaksaa kummastuttaa. On siinä lattiassa kyllä kaato, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Se vain sattuu olemaan sen suuntainen, että se kasaa kaiken veden minun autoni taakse. Ja kun tulee riittävästi pakkasta, arvaatte, miten käy. Ja vaikka autoa kuinka yrittäisi siivota pahimmista sohjomössöistä ennen sen ajamista tallin puolelle, riittää sitä mössöä aina. En osaa arvioida, montako kuutiota olen sitä möhnää lapioinut pois autotallista jo tämänkin viikon aikana.

Mutta asiasta toiseen. Muistinpa käydä kellarissa tutkailemassa sitäkin, toimiiko lämmityslaitteisto moitteettomalla tavalla. Muutama viikko takaperin huomasimme sattumalta, että laitteiston kosteuttaja oli alkanut tiputella vettä siinä määrin että se oli kosteuttanut varaston lattiankin. Tiputtelu saatiin kyllä loppumaan ja putkimies vaihtoi muutaman osan. Pari päivää sitten huomasin, että vettä oli taas tippunut jonkin verran. Joten uusi rutiinini sisältää kipaisun kellariin vähintään kerran päivässä. Onneksi ongelma näyttää nyt kuitenkin hävinneen.

No niin, ja vessatkin ovat taas tukossa. Se nyt on sellaista arkipäivää täällä (muuallakin kuin meillä!), ettei enää jaksa paljon ihmetellä. Ne vain menevät tukkoon melkein itsestään harva se päivä. Viikon sisään olen tainnut avata noin viisi tukosta. Ja pari lavuaaria. Ja mainittakoon vielä kertauksena, että meillä vietetään aivan normaalia elämää, eikä pyritä holtittomasti tukkimaan kalustoa. Ne vain menevät tukkoon. Minulle jää varmasti mysteeriksi ikuisiksi ajoiksi, miksi näin tapahtuu.


Mutta vilkaisinpa sääennustetta. Yöllä pitäisi vaihteeksi sataa lisää lunta. Ja jos sitä ehtii tulla enemmän kuin pari senttiä, minut löytää taas lumikolan kahvasta sekä sen lapion tai harjan varresta. Mieskin saapuu kyllä kotiin reissultansa huomisen illan aikana, mutta päivällä taitaa olla vielä rouvan lumityövuoro. Toivoa sopii, ettei lunta tule niin paljon, että se häiritsee rouvan suorittamaa roskapönttöjen vetämistä kadun varteen. Kun se roskisten tyhjennyspäiväkin osuu huomiselle.

Näillä mennään. Sädekehää en ole hakemassa, enkä liiemmin sääliä. Minä vain siirrän pullan leipomisen tuonnemmaksi. May be in five years?

2 kommenttia:

 1. Juu, taalla toinen talonmies/rouva. Meilla ei vessanpytyt ihan noin useasti mene tukkoon mutta menee valilla. Tosi hohdokasta puuhaa. Minakin ravaan kellarissa. Mutta meilla ongelmana on se etta lammityslaitteen yhteydessa oleva pumppu, joka pumppaa kondenssi veden pois valilla jumittuu jos menee paalle samaan aikaan kuin itse lammitys hurahtaa kayntiin. Siis sulake menee. Ja sitten pumpun kautta vedet lattialle. :( Kuinkakohan monta kertaa ma olen ne tanakin vuonna sielta jo pyyhkinyt. Nyt mies keksi miten sen ilmeisesti saa estettya. Nyt on mennyt viikko ettei ole tarttenut lattioita luututa siella. (koputan puuta). Ja juu tuo loskan poistaminen autosta, autotallista, kengista, koiran tassuista ja mahan alta alkaa vahan tympimaan. Miksei vois olla vaan hiekkaa siella teilla? Miksi pitaa kylvaa suolaa niin etta kaikki paikat on kurassa ja musta auto valkoinen kun se suola siihen kuivuu? Tsemppia talonrouvalle sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kohtalotoveri :) Kaikenlaisia jänniä puuhia sitä osaakin tehdä, kun osuu kohdalle :) Eikä meilläkään aina vessat mene noin herkästi tukkoon, mutta välillä on huonoja kausia.

   Ja suolan määrä teillä tuskin vähenee, koska täällä käytetään niin paljon mm. niitä all season -renkaita. Ei niillä ajella talvisilla teillä. Tai ainakin paljon huonommalla menestyksellä kuin kunnon talvirenkailla :)

   Poista