tiistai 31. toukokuuta 2016

Voidaanko me, pliiiis?

- Voidaanko me mennä tänään jäätelökioskille? Voidaanko me mennä uimaan? Voidaanko me mennä joskus taas akvaarioon? Voidaanko mennä leikkipuistoon? Voidaanko me mennä Kanadaan? Pliiis.

Lista on loputon. Pienillä ihmisillä on virtaa kuin pienessä kylässä konsanaan, ja ehdotuksia satelee nykyään tuhatmäärin. Kaikki hauskat paikat on painettu mieliin ja niitä vedetään ehdotuksina esiin kuin korttipakasta. Tänä menneenä viikonloppuna olikin harvinaisen paljon aikaa toteuttaa myös lasten toiveita, sillä viikonloppu pidentyi Memorial Dayn ansiosta kolmipäiväiseksi. Se onkin täällä harvinaista, sillä vapaapäiviä on yleisesti ottaen vähän. Memorial Day muistuttaa merkitykseltään suomalaista Kaatuneiden muistopäivää, ja sitä vietetään toukokuun viimeisenä maanantaina. Samalla siitä (ja oikeastaan koko viikonlopusta) on tullut ns. kesäkauden aloituspäivä.

Memorial Dayllä on nykyään yhtä lailla kaupallinen puolensa, sillä kaupat pursuavat tarjouksia koko viikonlopun ajan. Sama kaupallisuus sai meidätkin tänä vuonna liikkeelle, sillä pyrähdimme parin tunnin matkan päähän New Yorkin osavaltion puolelle Lake Georgen outlet-keskittymään kesävaateostoksille. Asiat tuli hoidettua, ja sitä paitsi paikassa on kiva ravintola, johon poikkesimme nyt jo rutiininomaisesti toista kertaa. Lasten mielestä todennäköisesti reissun parasta antia oli kahvilan pehmistarjonta, sillä makuja löytyi parisenkymmentä. Paluumatkalla takapenkillä keskusteltiin jo vimmatusti siitä, mitä makua seuraavalla kerralla maistettaisiin. 

Takaisin palasimme Lake Champlain Bridgen kautta,
joka yhdistää New Yorkin ja Vermontin osavaltiot
Crown Pointin (NY) ja Chimney Pointin (VT) kohdalla.
Silta on 670 metriä pitkä.
Uimassakin ehdittiin käydä. Ilmojenhaltija on ollut nyt hyvin suosiollinen meitä kohtaan ja koko viikonloppu vietettiin helteisissä tunnelmissa, joka päivä lämpötila kipusi jopa yli kolmenkymmenen celsiusasteen. Lasten mielestä altaalla olisi voitu viettää vaikka koko päivä, mutta vaalea pohjoismaalainen yrittää muistaa nauttia auringonpaisteesta vain maltillisesti. (Ja omat olkapäät punoittavat.)

Poikkesimme sunnuntaina myös pitkästä aikaa Ben&Jerry's -jäätelötehtaalle, aikeissamme testata tehtaan oman jäätelöbaarin maut. Tehdasvierailulle oli kuitenkin päätynyt sen verran moni muukin, että jätimme suosiolla baariin johtavan kilometrin mittaisen jonon väliin. Onneksi jäätelöä saa muualtakin, eikä sen edes aina tarvitse olla Ben&Jerry's. Ennen paluuta käväisimme kuitenkin ihmettelemässä tehtaan takana sijaitsevaa hautausmaata, joka lienee yksi omituisimmista turistikohteista, johon olen täällä törmännyt. Ben&Jerry's nimittäin hautaa sinne jäätelömaut, jotka poistuvat kokonaan tuotannosta, ikiajoiksi.


Siellä ne käyskentelevät, Ben&Jerry'sin lehmät.
Tismalleen samanvärisiä kuin purkin kyljessä.
Joten kyllä, ehdimme käydä tänä viikonloppuna monessakin paikassa, sekä leikkiä omassa pihassa ja nauttia kiireettömyydestä ihan muuten vaan. Arki on taas vallannut kalenterin tiistaista lähtien ja lasten koulukin jatkuu vielä muutaman viikon ajan. Mutta arkikin maistuu taas ihan mukavalta.

Mutta - pitkä viikonloppu ja ennätyslämpimät toukokuun säät! Jatkoon! Ehdottomasti jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti