tiistai 5. huhtikuuta 2016

Mitä tämä nyt on, kysyn vaan

Tästä ei nyt meinaa tulla mitään. Päivät kuluvat ja ollaan jo tukevasti huhtikuun puolella. Lenkkarit on kaivettu esiin ja lasten askeleet ovat kevyet, kun talvikengät saa jättää taas unholaan. Tai sitten ei. Viime viikolla lämpötila käväisi kyllä melkein parissakymmenessä celsiusasteessa, mutta viikonloppuna tuli jäätävä tuuli. Ja sitten maanantaina pöhäyttelikin taas lunta. Ja tiistaiaamuna pakkasta oli -12C. Onneksi ei ehditty piilottaa talvikenkiä vielä kovin pitkälle.

Kurakausi on täällä! Nyt on aika vaihtaa talvivarusteet vettäpitäviin! Koulun ovessa on lappu. Muista aina viedä märät vaatteet kotiin huoltoon! Kannattaa käydä lasten naulakot ja lokerot säännöllisesti läpi! Suomalaisen tekee mieli nostaa käsi pystyyn: hei, kyllä mä tämän jutun tiedän. Varustusta vaihdellaan sen mukaan, miltä sääennuste näyttää. Ja en kai jättäisi lapseni pihalla kastuneita vaatteita koululle kuivumaan (haisemaan).

Kevätsää on välillä oikukas! Luokka on menossa tiistaina metsäretkelle ja ennuste lupaa kylmää aamua. Laittakaa lapsille ylimääräisiä vaatekerroksia ja muistakaa erityisesti lämpimät sukat ja kengät! Pakkasta on todellakin yllättävän paljon huhtikuun aluksi, mutta ei tässä kalenteria voi katsella. Lapsi, joka juuri ilakoi ensimmäisistä lenkkarikeleistä, joutuu palaamaan takaisin vuorellisiin kumisaappaisiin. Pipo vaihdetaan taas paksumpaan ja ilman tumppuja ei kuljetakaan. 

Pyydämme, että lapsille olisi sekä paksummat talvihousut että sadevarusteet koululla seuraavien viikkojen ajan, sillä sää näyttää erityisen vaihtelevalta, tiedottaa preschool. Lapset myös tarvitsevat edelleen lakkeja, käsineitä ja vedenpitäviä kenkiä. Ja taas tekisi suomalaisen mieli viitata. Itsekin on joutunut antamaan periksi, sillä jos viime viikolla kokeilikin tennareita ja kevyempää takkia, on tällä viikolla saanut kiltisti pukea tutun talvivarustuksen ylleen. Piponkin vedin päähäni sittenkin aika mielelläni (se -12C, katos, pohjoistuulella).


Eikä tässä vielä kaikki! toitottaa paikallinen sääennuste. Alkuviikon kylmää jaksoa seuraa ehkä parin päivän sadekausi, mutta sen jälkeen lämpötila laskee uudelleen pakkaselle. Mitämitämitä. Eteisen kaaostila on siis jatkuva edelleen. Talvivaatetus, kurakelivarustus ja kevään ensimmäiset kevennykset kaikki sulassa sovussa ahtaassa kuraeteisessämme. 

Muistelen, kuinka jokin ennuste lupaili tavallista lämpimämpää huhtikuuta. Mitähän sille tapahtui? Kysyn vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti